Суспільство

Чернігівщина-електромобільна: в області встановлять чотири зарядні станції

У Прилуках, Ромнах, Сумах, Охтирці, Мені та дві у Чернігові протягом двох тижнів повинні запрацювати 7 зарядних станцій для електоромобілів.

Півтора місяці назад e місті Батурині була відкрита перша зарядка для електромобілів в рамках проекту EV-net, а вже протягом 2-х тижнів планується запустити вже 15-ту зарядку на Півночі України.

Проект EV-net був започаткований групою ентузіастів із автоклубів «ElectrocarsClub» та «Електро-Автосам» для розвитку електромобільної інфраструктури в Україні.

Встановлення зарядних станцій почали з Півночі оскільки цей район був зовсім не покритий. І вже за півтора місяці на карті з’явилося 7 нових зарядок: в Козельці, Вертіївці, Батурині, дві у Глухові, Конотопі та Воронцові. Через декілька днів запрацює зарядна станція у Новгороді-Сіверському.

Всі станції безкоштовно встановлюються у партнерів — це, переважно, готелі, ресторани або публічні місця. В свою чергу партнери безкоштовно заряджають електромобілі і, як наслідок, отримують додаткових клієнтів для свого бізнесу.

До кінця року активісти планують встановити ще не менше 30 станцій в різних регіонах України.

1

Джерело:Eco-town

Ще статті по темі

Back to top button