Суспільство

Чернігівщина очікує на Перспективний план формування ОТГ

*Актуально

Втретє Перспективний план формування ОТГ Чернігівщини розглядали в профільному міністерстві. У засіданні брали участь представники міністерства, всеукраїнських об’єднань місцевого самоврядування, експерти і нардепи. Натомість не були запрошені посадовці ОДА і регіональні організації місцевого самоврядування.

«Чи будуть враховані наші пропозиції – невідомо. Але сподіваємося, що принцип добровільності об`єднання територій все-таки врахують і не порушуватимуть», – зазначає депутатка Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», голова регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко.

Вона уточнює, що питання виникали щодо Парафіївської ОТГ (приєднання села Рожнівка), жителі Вихвостова прагнуть залишитися самостійною ОТГ (уряд визнав цю громаду спроможною).

За попередньою інформацією, найменшу Макіївську ОТГ (Носівський район) вирішили зберегти, натомість її посилять селами Калинівської громади, що створена тільки на папері.

«Безумовно, спроможність громад є визначальною, однак не можна порушувати принцип добровільності об`єднання, а також ми не можемо порушувати Європейську хартію місцевого самоврядування, яку Україна ратифікувала 1997 року. А вона передбачає, що жоден орган місцевого самоврядування не може бути ліквідований іншим рішенням, аніж рішенням місцевої громади», – зазначила депутатка від «Нашого краю». Тож жителі Чернігівщини очікують на Перспективний план, що максимально врахує їхні інтереси та потреби.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button