Суспільство

Чернігівщина провела в останню путь трьох Героїв

Сьогодні, 26 травня, Чернігівщина провела в останню путь трьох своїх синів – солдата Семенішева Дмитра Васильовича, солдата Нестеровця Володимира Ілліча та солдата Волошка Марка Івановича. Усі троє були родом із Чернігова, несли службу у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського та віддали свої життя заради нашого світлого майбутнього у вільній та Незалежній Україні.

Народився Семеніщев Дмитро 26 грудня 1974 року. У Чернігові він провів усе своє життя, навчався у загальноосвітній школі №28, а після – у Чернігівському радіомеханічному технікумі. До того фатального ранку 24 лютого він працював освітлювачем у місцевому «Молодіжному театрі», але з початком повномасштабного ворожого вторгнення на територію нашої країни добровільно долучився до лав Збройних Сил України. На жаль, 26 лютого під час боїв поблизу населеного пункту Красне на Чернігівщині Семеніщев Дмитро загинув. Удома на нього чекали мати та донька…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинули двоє воїнів із Чернігівщини

Нестеровець Володимир народився 6 грудня 1977 року, навчався в Чернігівській загальноосвітній школі №30, а після неї – у Чернігівському вищому професійному училищі №10. Він так само, як і Дмитро, з перших днів повномасштабної війни став до лав Захисників України, аби зі зброєю в руках давати відсіч ворожій навалі. До нього без роздумів і вагань долучився і наш 45-річний земляк Волошко Марк, який навчався у Чернігівській загальноосвітній школі №10 і закінчив Чернігівський національний університет «Чернігівська політехніка». Протягом цих місяців вони мужньо виконували свій військовий та громадянський обов’язок із захисту суверенітету та територіальної цілісності України.

На жаль, 12 травня під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Білогорівка Луганської області Нестеровець Володимир і Волошко Марк загинули, до останнього подиху захищаючи Батьківщину від ворожої навали.

Сьогодні наші земляки нарешті повернулися на рідну землю. Військовий капелан отець Антоній у кругу рідних і близьких, побратимів загиблих Захисників та мешканців міста-героя Чернігова провів поминальну панахиду, після чого відбулося вшанування їхньої світлої пам’яті на Алеї Героїв у Ялівщині, там же і поховали.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button