Суспільство

Чернігівщина серед лідерів по закупівлі шкільних автобусів

Львівська область на засадах співфінансування закупила 36 шкільних автобусів на 64 млн грн – 53% забезпечила держава, а ще 47% – місцеві органи самоврядування. Про це йшлося під час урочистої передачі цих автобусів директорам опорних шкіл Львівщини за участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

«Наразі Львівська область має одні з найкращих показників ЗНО з української мови в сільській місцевості – 35% дітей з села складають оцінювання з результатом від 160 до 200 балів, по країні цей показник 15%. Також Львівщина є одним із лідерів зі створення опорних шкіл в Україні – зараз тут працює вже 50 закладів. Це пов’язані речі, оскільки вони демонструють серйозність, з якою влада ставиться до навчання дітей з села», – повідомила Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Шкільний сезон»: як підготувати дитину до нового навчального року

Вона відзначила, що загалом цьогоріч 200 млн гривень виділено з державного бюджету місцевим для закупівлі автобусів. Львівська область одна з тих, що зараз використали 100% від наданих на ці цілі коштів.

Серед лідерів також Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Сумська, Тернопільська, Херсонська та Чернігівська області.

Зовсім гроші досі не використали Київська та Миколаївська області в зв’язку зі скасуванням торгів.

Ще статті по темі

Back to top button