Суспільство (відео)

«Шкільний сезон»: як підготувати дитину до нового навчального року (Відео)

Літо минає, і вже зовсім скоро школярі та студенти змінять пляжі та мандрівки на шкільні парти. З приходом нового учнівського сезону на плечі батьків лягають дві місії. По-перше, психологічно підготувати дитину до навчання, зокрема це стосується «першачків».

«Я раджу прийти до школи, подивитись, пройтися приміщеннями. Удома розповісти про школу – які є кабінети, хто несе яку відповідальність», — Інна Чистенко, психолог.

Для старших дітей психологи також радять запровадити підготовку до шкільного режиму.

«Вже в серпні хоча б останні дні тижня трішки вибудувати режим. Повернутися до режиму, який є в школі. Харчовий режим. Можливо, писати, читати щось», -Інна Чистенко, психолог.

Найголовніше – підготуватися варто батькам, адже якщо за школу переживає старше покоління, їхня стурбованість передається дітям. Крім моральної готовності, батьків чекає ще й інша – матеріальна. Місія забезпечити своїх дітей усією шкільною амуніцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У початкових класах не буде табелів, або Як оцінюватимуть дітей

«Є батьки, які почали готуватися завчасно. Ще в травні купили рюкзаки. Деякі ще ходять, приглядаються. Але, як показує практика, думка, що варто щось купити до школи, приходить 31 серпня», — Наталія Приступа, керує магазином «Librarium», ТРЦ «Голлівуд».

— Зараз вибираю зошити. Щоденник обов’язково треба. І ручки треба. Все вибираю.

— Найбільшим попитом користуються ручки, зошити. Це те, без чого жоден школяр не може обійтися.

— Для шкільного приладдя будемо вибирати зошити, ручки (вирізати паузу), рюкзак.

До речі, за словами як батьків, так і представників магазинів, що продають шкільні товари, ціни, порівняно з минулим роком, якщо і виросли, то несуттєво.

— Ціни виросли. Не дуже, звісно, і дивлячись, де купувати.

«В середньому не змінилась цінова політика. Виросла ледь-ледь», — Марина Панченко, заступник керуючого магазином «Віват, канцелярія!», ТРЦ «Голлівуд».

Загалом товари для молодого покоління цього року радують своєю різнобарвністю та креативністю. Асортимент продукції, зокрема в напрямку творчої складової, постійно змінюється та розширюється. Тому батькам буде з чого вибрати, головне – щоб дозволяли фінанси.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button