Суспільство

Чернігівщина: у 131 працівника їдалень закладів освіти виявили стафілокок

На Чернігівщині 131 працівник харчоблоків дитячих закладів – носій патогенного стафілокока. Такі результати позапланових перевірок оприлюднили в Чернігівському обласному лабораторному центрі.

За інформацією фахівців, на сьогодні в області обстежили 1092 працівники їдалень у 446  закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, будинках-інтернатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові жінка застрягла в металевих конструкціях розкладного ліжка

Нагадаємо, розпочали раптові перевірки 11 жовтня по всій Україні через спалахи кишкових інфекцій у школах та садках.  Роблять це за дорученням головного санітарного лікаря України. Результати перевірок направляють до Держпрожспоживслужби та відповідне управління освіти. Працівників, у яких виявили стафілокок, відстороняють від роботи до проходження санації та повторного обстеження.

До слова, стафілокок виділяє потужний ентеротоксин, який призводить до отруєнь. Сам мікроб доволі нестійкий. Його можна знищити при високій температурі, а от ентеротоксин він термостабільний. Людина може бути абсолютно здоровою, але мати стафілокок і виділяти його у харчові продукти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button