Суспільство

Чернігівщина — у трійці лідерів з реформування друкованих ЗМІ

Відповідно до вимог Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» Державний комітет телебачення і радіомовлення України продовжує вести й оновлювати «Зведений перелік об’єктів реформування», здійснювати моніторинг процесу реформування. За даними Держкомтелерадіо, станом на 1 травня з 731 комунального та державного друкованого засобу масової інформації реформовано 197, з них 13 — державних і 184 — комунальних ЗМІ.

Лідерами процесу реформування є Миколаївська область (53% від кількості видань), Сумська та Чернігівська області (50%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичний екшн про дядю Ваню і собачу будку: як влада бачить процес роздержавлення ЗМІ

Так, на Чернігівщині повністю реформовано 13 з 26 місцевих комунальних газет. Ще 3 редакції завершили перетворення на перетворення на суб’єктів господарювання та очікують на переоформлення свідоцтв про державну реєстрацію ЗМІ.

Повільно триває процес реформування в Київській області (з 39 видань реформовано лише 2),  Львівській області (з 42 реформовано 2), Донецькій області (з 18 реформовано 2). У Закарпатській області жодне з 17 видань ще не реформовано.

Держкомтелерадіо України нагадує, що державні і комунальні друковані ЗМІ, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, можуть автоматично припинити своє існування, тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ втратять чинність.

Отже трудовим колективам редакцій спільно із співзасновниками слід невідкладно розпочати процес реформування, тому що процедура перетворення державного або комунального підприємства в інший суб’єкт господарювання та процедура перереєстрації друкованого ЗМІ можуть тривати  в окремих випадках більше ніж півроку.

За інформацією Державного комітету

телебачення і радіомовлення України

Ще статті по темі

Back to top button