Суспільство
Чернігівська гартаначка: відомий кухар поділився унікальним рецептом
Гартаначка – українська страва родом із Чернігівської області. Незвичайну назву ця страва отримала, бо її готували всією сім’єю – гуртом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Традиційна страва Чернігівщини увійшла до переліку нематеріальної спадщини
В оригінальному рецепті гартаначку готують на вогнищі в казанку, щоб аромат і смак були з димком. Але її можна адаптувати під сучасні реалії та приготувати вдома на плиті.
Тож відомий кухар Євген Клопотенко так і зробив, а ще додав в’ялену грушу, щоб отримати цей аромат і смак багаття. Рецепт приготування читайте за посиланням.
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv