Суспільство

Чернігівська міськрада — про дефекти на Красній площі

Пошкодження елементів мощення на Красній площі, про які чернігівці повідомляли в соцмережах, усунуть уже сьогодні.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернігівської міськради.

«Днями у Фейсбуці було поширено фото пошкоджень клінкерної плитки та з’єднувального бордюру на Красній площі. У зв’язку з цим пресслужба Чернігівської міської ради надає пояснення. По-перше, об’єкт реконструкції – Красна площа – ще не зданий підрядником в експлуатацію, деякі роботи наразі тривають. Рух на площі відкрили, оскільки її перекриття спричиняло незручності для авто та пішоходів. По-друге, показані на фото пошкоджені елементи приведуть до ладу (а де треба – і замінять) уже сьогодні.

Також повідомляємо, що на Красній площі укладено 7 200 метрів квадратних старого та 7 800 нового клінкера. Підрядник дає гарантію на роботи з укладання нового клінкеру на 5 років, виробник на новий клінкер – 50 років гарантії. Відтак, усі недоліки будуть усувати коштом підрядника чи виробника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Красна площа з торговими рядами: унікальні світлини минулого

Що стосується ділянки прилеглої до площі дороги – пішохідного переходу по вул. Шевченка біля Чернігівської ОДА, де після дощів утворюється калюжа, – то в Управлінні ЖКГ повідомили: на прилеглих до Красної площі вулицях, де влітку проводились масштабні заміни комунікацій, цього року поклали тільки перший вирівнювальний шар асфальту. Це робиться тому, що після розкопів земля може просісти, що й сталося на вишевказаній ділянці. Тому на наступний рік заплановане завершення ремонту ділянок вулиць Шевченка, Кирпоноса та Магістратської вже з укладенням верхнього шару асфальту й остаточним вирівнюванням площин», — йдеться у повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button