Суспільство

Чернігівська облрада порушила питання про повторне виділення коштів постраждалим від вибухів в Ічні

*Актуально

Депутати Чернігівської облради ініціювали звернення до ОДА щодо повторного виділення коштів резервного фонду держбюджету на ліквідацію наслідків вибухів військового арсеналу в Ічні. Чернігівська обласна рада під час чергової сесії підтримала запит, підготовлений депутатом Іриною Грозенко (політична партія «Наш край») і представником іншої політичної сили Миколою Бутенком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждалі від вибухів під Ічнею потребують відшкодування завданих збитків

Відповідно до документа, депутати порушили питання щодо необхідності виділення з резервного фонду державного бюджету у 2019 році 90 млн грн на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що виникла у жовтні минулого року внаслідок вибухів на арсеналі в/ч А1479 у смт Дружба Ічнянського району.

Ірина Грозенко, яка виїжджала на місце події та спілкувалася з жителями найбільш постраждалого села Августівка, зазначає, що за виділені державою кошти придбано кілька будинків постраждалим, чиї помешкання були повністю знищені, але не повністю відремонтовано житло іншим місцевим жителям, які теж постраждали унаслідок вибухів. «Громадяни не задоволені таким ставленням до них і просять допомоги у вирішенні життєвих питань. У зв’язку з цим вважаємо за потрібне обласній державній адміністрації порушити клопотання перед Кабінетом Міністрів України про повернення раніше невикористаної частини раніше виділених коштів», – йдеться в тексті документа.

Обласна державна адміністрація повинна вивчити це питання і надати відповідь до 25 квітня.

56525014_2308310716124077_8095268670055383040_n

Як повідомлялося раніше, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу. Із прилеглих територій було евакуйовано понад 12,5 тисячі осіб, закрито повітряний простір у радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту.

Уряд для подолання наслідків вибухів на військовому арсеналі поблизу Ічні виділив 100 млн грн. В Ічні та найближчих населених пунктах проведена операція з розмінування території в радіусі 16 км від військового арсеналу.

Депутати рад різних рівнів від політичної партії «Наш край» долучилися до допомоги жителям постраждалих сіл.

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button