Суспільство

Чернігівська Ялівщина опинилась під загрозою зникнення

ЧЕline вже писав, що вже скоро з лісів Чернігівщини може повністю зникнути сосна. Усе через маленьких шкідників короїдів, які за короткий проміжок часу можуть винищити суттєву площу поліських сосен.

Знову медійну увагу до цієї проблеми привертає громадський активіст Сергій Гривко. На своїй сторінці у Facebook він оприлюднив відповідь із державної екологічної інспекції про ситуацію на Ялівщині. Зокрема, з відповіді зрозуміло, що в урочищі уражено короїдом понад 900 дерев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцянки батькам, економія на дітях і скандальна Ялівщина: підсумки сесії міськради

«Це майже 2 га лісу буде вирубано!!!! Бо зовсім жодних заходів не вживають ні обласна рада, ні міська, ні керівництво РЛП! І будь-яке зволікання загрожує більшим поширенням цих шкідників!!! А більшість дерев у цьому парку – соснові!!!

Кому на руку таке недбальство!!!???? Комусь пустир потрібен у Ялівщині для продажу золотих земельних ділянок!??!?», – йдеться в пості.

Також, на думку Сергія Гривка, суспільну увагу від проблеми знищення Ялівщини увесь час намагаються відволікти. Натомість зосередити її прагнуть на протистояннях між громадськими активістами, яких хтось постійно нацьковує одне на одного.

28458928_983520045150698_257802137_n

Ще статті по темі

Back to top button