Суспільство

У Чернігові відзначили День українського добровольця (Фото)

У Чернігові 14 березня покладанням квітів до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС та Героям Небесної Сотні у сквері ім.М.М.Попудренка вшанували мужність і патріотизм усіх воїнів, зокрема, героїв-добровольців, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Цього дня щорічно в Україні відповідно до Постанови ВРУ з 2017 року відзначається День українського добровольця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: шлях чернігівця Дмитра Василюка від оператора до військового

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто загинув під час Революції Гідності та при виконанні військового обов’язку в зоні АТО/ООС на сході України. Духовий оркестр обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм виконав Державний Гімн України, а військова салютна група військовослужбовців ОК «Північ» здійснили військовий салют.

Як відомо, березень 2014 року трагічно увійшов в новітню історію України. Тоді, 14 березня, більше п’яти сотень бійців Самооборони Майдану, бажаючи захистити свою державу, прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області. Так розпочався бойовий шлях Першого добровольчого батальйону. Згодом був сформований Перший батальйон оперативного призначення резервістів імені Героя України генерала Сергія Кульчицького. Серед перших бійців батальйону — і наші земляки — добровольці з Чернігова: учасник Революції Гідності, учасник бойових дій в зоні АТО/ООС, нині — військовослужбовець ЗСУ, старший солдат Ігор Сергусь та його друг — солдат Іван Кононович, який загинув на бойовому чергуванні у жовтні 2014 року.

За покликом серця на захист України добровольцями пішло багато представників Чернігівщини. Вони виконували свій військовий обов’язок, зокрема, у складі Національної гвардії України та Збройних сил України.

За проявлену мужність та відданість військовій присязі герої-добровольці відзначені високими державними нагородами, відзнаками Президента України, орденами «За мужність», «Богдана Хмельницького», «Золота Зірка» з присвоєнням звання «Герой України», а також народними нагородами – орденами «Лицарський хрест добровольця» та «Народний Герой України».

Наразі вже 181 герой з Чернігівщини віддав своє життя під час подій Революції Гідності та російсько-української війни на сході України.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button