Суспільство

Чернігівські бійці готуються до демобілізації

Генеральним штабом Збройних сил України сплановано демобілізацію військовослужбовців шостої черги.

Про це сьогодні, 13 вересня, повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-майор Володимир Талалай.

Нині завершується планування звільнення з військової служби військовослужбовців, мобілізованих під час шостої хвилі.

«Якщо не буде погіршення воєнно-стратегічної обстановки, у вересні передбачається внести на розгляд Президенту України проект відповідного нормативного акта, розпочати звільнення 6-ї черги в поточному місяці та основну частину мобілізованих військовослужбовців звільнити в жовтні 2016 року», — наголосив генерал-майор Володимир Талалай.

Таким чином, усі військовослужбовці з мобілізації, які не виявлять бажання залишитися у лавах Збройних сил України, будуть звільнені встановленим порядком.

Наразі в органах військового управління та у військових частинах розробляються списки та плани-графіки звільнення особового складу. Звільнення буде здійснюватися поступово, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового вивільнення посад, здачі посад, бойової техніки та майна.

Звільнені у запас військовослужбовці в обов’язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги.

Ще статті по темі

Back to top button