Суспільство

Чернігівські дороги чекають кардинальні зміни

Зменшення ширини смуг, мінімальна кількість реклами, розділення зустрічних потоків зеленою зоною, антикишені, кільцеві перехрестя, освітлення переходів тощо.

З 1 листопада, тобто «вже», вводяться нові стандарти щодо «оформлення» доріг.

Ноу-хау  прокоментували в Службі автомобільних доріг Чернігівської області.

«З 1 листопада набули чинності нові стандарти дорожньої інфраструктури, які змусять водіїв їздити повільніше. У новому стандарті безпеки дорожнього руху розширено список засобів заспокоєння руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 кілометрів траси Ніжин-Прилуки планують закінчити в цьому році (Фото)

Тепер у ДСТУ додали острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери  (суцільні розширення або острівці, що звужують проїзну частину)  та розділювальні смуги. Це заходи, які спрямовані на зниження швидкості руху автомобілів, у першу чергу, у населених пунктах. Суть цих нововведень полягає у наступному. Завдяки додатковим перешкодам, які прописані у ДСТУ, водії обирають постійну швидкість, замість того, аби постійно розганятися та екстрено гальмувати. Особливо актуальним є стримування швидкості руху на дорогах державного значення, на ділянках, що проходять по населеним пунктам. На жаль, спостерігаємо таку картину, що дуже часто водії не знижують швидкість до дозволених 50 кілометрів на годину», — розповіла Аліна Левочко, фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button