Суспільство

Чернігівські екологи нагадали про заборону палити суху траву

За інформацією Управління ДСНС України у Чернігівській області днями рятувальниками області ліквідовано 2 займання сухої трави та сміття.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція.

Зокрема, у Чернігові по вул. Івана Богуна, біля будинку №54,  на прибудинковій території сталася пожежа сміття в сміттєзбірнику.  А біля села Халимонове Ніжинського району (Бахмацька ТГ) на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,1 га.

Причинами пожеж стало необережне поводження з вогнем невстановленими особами.

Тож Державна екологічна інспекція в області вкотре нагадує громадянам про протипожежні заходи безпеки та загрози вогню для довкілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині є Маціївські Карпати та Приудайські джунглі (Фото)

Майте на увазі, що при спалюванні сухої трави на присадибних ділянках або стерні виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки. Будь – який сухостій горить  надзвичайно швидко, особливо у вітряну погоду.

Паління рослинних залишків призводять до забруднення повітря, зниження родючості грунтів, зникнення окремих видів рослин і тварин. Все це призводить до втрати біологічного різноманіття на Землі, руйнації природніх ланок екосистем.

Пам’ятайте, категорично забороняється спалювати відходи, рослинні залишки. Штраф за самовільне випалювання рослинності або її залишків для громадян становить від 3060 гривень до 6120 гривень, та від 6120 гривень до 12240 гривень – за самовільне випалювання рослинності або її залишків в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button