Суспільство

Чернігівські фахівці випробовують модернізований винищувач МіГ-29 (Фото)

Чернігівські фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводять льотно-конструкторські випробування дослідного зразка модернізованого літака МіГ-29.

Як повідомили в пресслужбі інституту, літак МіГ-29 – один із основних зразків винищувальної авіації Повітряних сил України, що здатен виконувати як завдання ППО та повітряного бою, так і нанесення ударів по заданих цілях.Особливістю таких випробувань стане першезастосуваннявисокоточної зброїпо наземних ціляхна модернізованому літальному апараті винищувальної авіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стріляли з міномета (Фото)

Випробування проводяться спільно зі спеціалістами «Львівського державного авіаційного ремонтного заводу». Льотно-випробувальна бригада виконує польоти на Луцькому військовому аеродромі.

Результатом роботи стане доведення характеристикмодернізованого винищувача до заданих значень і визначення готовності до державних випробувань.

Згідно з рішенням командування Збройних сил України, фахівці ДНДІ ВС ОВТ беруть безпосередню участь ульотно-конструкторських випробуваннях у зв’язку з відсутністю даних фахівців в «Укроборонпромі». Робота полягає в оцінюванні основних бойових, технічних та експлуатаційних характеристик винищувача та попереднійперевірці обладнання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button