Суспільство

Чернігівські лісівники готуються боротися з лісовими пожежами (Фото)

Лісівники філії «Чернігівське лісове господарство» ДП «Ліси України» готуються до боротьби з лісовими пожежами шляхом проведення різноманітних заходів. Це охоплює підготовку обладнання, проведення тренувань, моніторинг стану лісових масивів, залучення громадськості до участі до профілактичних заходів, а також співпрацю з іншими службами.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

4 квітня відбулися спільні навчання підрозділів лісової пожежної охорони Чернігівської філії, ДСНС та пожежних підрозділів об’єднаної територіальної громади.

Сценарій навчань передбачав надзвичайну ситуацію у лісових масивах Пакульського лісництва – гасіння умовної лісової пожежі, для якої філія залучила власні пожежні машини, лісовий пожежний модуль, трактор, а також 12 чоловік особового складу.

Під час імітованої пожежі лісівники разом з рятувальниками відпрацювали алгоритм дій під час виникнення загоряння у лісових масивах філії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині запрацювала аудіовізуальна студія «Контента» (Фото)

Лісівники завжди намагаються ліквідувати пожежу власними зусиллями, для чого на базі структурних підрозділів діють лісові пожежні станції та пункти зберігання пожежного інвентарю. Станції забезпечені технікою, засобами пожежогасіння та професійним екіпіруванням лісової охорони.

У тих випадках, коли лісівники не можуть ліквідувати пожежу самостійно, до місця події прибувають місцеві пожежні команди й рятувальники ДСНС. З допомогою пожежного трактора в агрегаті з лісовим плугом-розрихлювачем створюється мінералізована смуга від лісових культур. Лісова охорона з ранцевими вогнегасниками проводить догашування нових осередків пожежі, які утворились від іскор.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button