Суспільство

Чернігівські науковці винайшли унікальну броню (Відео)

Процес розробок для оборонної промисловості активізувався в Чернігівському національному технологічному університеті.

За справу взялись науковці і студенти кафедри технологій зварювання та будівництва. Однією з основних розробок є дешева, проте якісна українська броня.

Зараз бронепластини проходять випробування у виші. Розробники виготовили броню з українських матеріалів, які можна купити будь-де. Також ця броня не втрачає своїх захисних властивостей під час ремонту, а його можна проводити мобільними зварювальними апаратами просто в полі.

Міцність бронепластин випробовували з автомата Калашникова та снайперської гвинтівки на невеликих відстанях. Саме на цій дистанції швидкість кулі максимальна.

Також у Чернігові працюють над вдосконаленням термоелектричних перетворювачів, що працюють на основі взаємоперетворення теплової й електричної енергії.

Невдовзі наукові розробки сіверян будуть запатентовані та в найкоротший час надійдуть до українського війська.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Нормально!!! Молодці. Чернігівські розумні голови!!!

  2. Насколько я понял, пластины изготовленные по данной технологии, будут даже несколько тяжелее обычных стальных броневых пластин. Следовательно, данная технология найдет применение больше в производстве бронетехники, например для упрочнения корпусов легкобронированной техники, или даже автомобилей. Для бронежилетов данная технология малоприемлема, поскольку военные от тяжелых металлических пластин стараются избавляться по естественным причинам. Но в случае, если будет массовая нехватка средств индивидуальной защиты, может сойти и такой вариант.

Back to top button