Суспільство

Чернігівські патрульні за минулий тиждень виявили за кермом 35 нетверезих водіїв

Протягом минулого тижня патрульні поліцейські виявили 35 випадків керування транспортними засобами громадянами, в яких були ознаки алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Тільки за минулі вихідні поліцейські зафіксували 20 таких правопорушень.

Чоловіки й жінки під дією алкоголю чи наркотичних засобів дозволяють собі сісти за кермо автомобіля й кудись їхати у справах, не розуміючи або ігноруючи те, що вони становлять загрозу, що вони небезпечні не тільки для себе, а й для навколишніх. Наслідком таких дій доволі часто стають дорожньо-транспортні пригоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові у ДТП потрапила маршрутка (Фотофакт)

Так, 27 листопада близько 7-ї ранку надійшло повідомлення про ДТП, яка сталася на перехресті проспекту Перемоги і вулиці Олександра Молодчого: Renault Megane з невідомих причин перетнув зелений газон, що на перехресті з рухом по колу, і врізався в металеве загородження.

Патрульні, які прибули на місце, з’ясували, що за кермом перебував 26-річний житель Чернігова. На момент приїзду патрульного екіпажу чоловік намагався залишити місце автопригоди. Потім заперечував, що керував автомобілем. Після перегляду відео з камер системи відеонагляду «Безпечне місто», а також завдяки свідченням очевидців ДТП кермувальника упізнали.

Від самого початку спілкування у водія були помітні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Проте чоловік категорично відмовився проходити огляд у встановленому законом порядку. Повторив він свою відмову і за присутності свідків.

Інспектори склали на громадянина два адмінпротоколи: за ст. 130 (Керування в стані сп’яніння) та ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП. Автомобіль доправлений на арештмайданчик. Комунальні служби повідомили про завдану шкоду вулично-шляховій мережі.

Майже за аналогічних обставин сталася автопригода 28 листопада поблизу перехрестя проспекту Миру і вулиці Козацької – легковик в’їхав в електроопору.

Патрульна поліція Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button