Суспільство

Чи гратиме футбольна збірна України на Євро-2024: букмекери зробили прогноз

У листопаді закінчився кваліфікаційний турнір з відбору на Чемпіонат Європи-2024. До групового раунду ввійшла 21 команда. Німеччина, яка прийматиме ЧЄ, отримала путівку автоматично, а 20 збірних вибороли своє право за результатами відбіркових матчів. Нашої команди серед них, на жаль, немає. Та шанс потрапити на престижний футбольний турнір є — кваліфікуватися можна через відбір у плей-офф. Можливість поборотися за одну з трьох путівок на Євро-2024 українські футболісти отримали завдяки хорошій позиції у Лізі націй.

Суперники українців та очікування аналітиків

За результатами жеребкування, яке проходило у Швейцарії, у півфіналі команда Сергія Реброва буде змагатися зі збірною Боснії та Герцеговини. Букмекери уже зробили прогнози та розпочали приймання ставок. Широку лінію розпису пропонують, зокрема, БК, які, за версією сервісу terrikon, входять у рейтинг кращих. Детальніше дізнатися про легальних українських букмекерів та їх пропозиції можна на сторінці https://terrikon.com/online/betting/bookmakers

На перемогу синьо-жовтих ставки приймають з коефіцієнтом 1,57. Шанси боснійців вийти у фінал оцінюються на рівні 2,48. Згідно з автоматизованим прогнозом, шанси українців на перемогу становлять 63,3%. Називаючи українських футболістів фаворитами, аналітики в той самий час не вважають, що протистояння команд буде видовищним. Коефіцієнт на те, що команди заб’ють більше, ніж 3 м’ячі, становить 1,70.

Якщо прогнози аналітиків справдяться і збірна України переможе своїх суперників в основний час, додатковий чи за серією пенальті, то у фіналі гратиме з командою Ісландії або Ізраїлю. Обидва півфінали відбудуться 21 березня. З боснійцями команда Реброва гратиме на виїзді. У разі перемоги фінальна гра, яка пройде 26 березня, для синьо-жовтих буде домашньою.

Зазначимо, що українській футбольній збірній три рази за свою історію вдалося пробитися у фінальну частину ЧЄ. Це було у 2012, 2016 та 2020 роках. В останній раз національна команда, які тоді тренував Андрій Шевченко, пройшла до чвертьфіналу Чемпіонату. Наші футболісти в 1/8 фіналу обіграли шведів, але в 1/4 зазнали поразки від англійців. Нагадаємо, що чемпіонами Європи тоді стали італійці.

Уже відомі й потенційні суперники української збірної в груповому етапі. Якщо підопічним Сергія Реброва вдасться перемогти в плей-офф, то наша команда стане четвертим учасником групи Е. У неї, за результатами жеребкування, увійшли збірні Бельгії, Румунії та Словаччини. Їх експерти оцінюють як рівні за класом українській команді.

Бельгійці посіли перше місце у групі F, пропустивши всього 4 голи. Румунські футболісти виграли групу I. У 10 турах вони не зазнали жодної поразки, забивши у ворота суперників 16 м’ячів. Словаки стали другими в групі Н, набравши 22 очки. Це третя підряд кваліфікація збірної на Чемпіонат Європи.

*Реклама

Ще статті по темі

Back to top button