Суспільство

Чернігівські прикордонники видворили до Росії «туриста», який хотів нелегально перетнути кордон

Вчора опівдні, 10 листопада, прикордонним нарядом відділу прикордонної служби «Гірськ» на ділянці Чернігівського прикордонного загону  на відстані 50 метрів до державного кордону виявлено та затримано громадянина Російської Федерації 1976 року народження, який намагався нелегально, минуючи пункти пропуску, потрапити до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коштовні ліки виявили у чернігівця в пункті пропуску на білоруському кордоні (Фото)

44-річний чоловік, засуджений у 2017 році за розбій та відбувши 3-річне покарання у виправній колонії на території України, вирушив у подорож лісами Чернігівщини. Знаючи добре з дитинства місцевість, бо є вихідцем з прикордоння, вважав що легко обійде всі загородження та пройде непоміченим.

Але порушник не врахував плин часу та те, що Державна прикордонна служба України, впроваджуючи інновації в захисті кордону від злочинців та зовнішньої агресії, значно покращила інженерно-технічне облаштування українсько-російського кордону. Тому так званий «турист», прибувши до запланованого місця перетину кордону, наткнувся на безліч інженерних перепон, що дало змогу правоохоронцям вчасно зреагувати на появу невідомої особи поблизу кордону та затримати правопорушника.

На правопорушника складено адміністративно-процесуальні документи за ч. 1 ст. 204-1 ККУ та видворено до Росії.

Начальник прес-служби

майор Галина ШЕХОВЦОВА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button