Суспільство

Чернігівські синоптики склали прогноз на перші дні листопада

Місяць листопад у народі називають онуком вересня, сином жовтня, а зими – рідним братом. Це – найпохмуріший місяць року, місяць найтемніших і найнепроглядніших ночей. Місяць опадання листя, пора ранніх сутінок і пізніх світанків. А ще в сиву давнину його називали «напівзимник», «падолист», «листовній», «ворота зими», «листопадень».

Листопад — дуже контрастний місяць. Можуть бути випадки, коли він стає холоднішим за грудень. Це час, коли зима дається взнаки, коли можуть бути різкі похолодання. 

Народний синоптик Володимир Деркач попереджає, що погода в листопаді 2023 року може бути доволі прохолодною. Він прогнозує, що заморозки вночі будуть доволі частими. Але в середині місяця варто очікувати певного потепління та воно не буде довготривалим. Надалі, під кінець листопада, знову буде холодно та можливі опади у вигляді мокрого снігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі чернігівці розповіли, чи тепло в їхніх домівках

Чернігівські синоптики традиційно настільки далекоглядних прогнозів не складають. Натомість проінформували, що у найближчі п’ять днів на Чернігівщині дощитиме і збережеться відносно тепла погода – 10-15 плюсових градусів удень і відносно теплі ночі – 5-11 тепла. 

Теплими обіцяють бути й 1 та 2 листопада. 1 листопада вдень стовпчики термометрів піднімуться до +11 градусів, а другого до +8.  

Ще статті по темі

Back to top button