Суспільство

Відомі чернігівці розповіли, чи тепло в їхніх домівках

У другій половині жовтня українці завжди з нетерпінням чекають на старт опалювального сезону. Між тим, уже два роки живемо у страшній воєнній реальності. І експерти наголошують, що нинішній сезон може бути ще складнішим, аніж попередній.

Попри всі труднощі, тепло до осель чернігівців подають, але не всі містяни задоволені якістю послуг і батареї потепліли не в усіх чернігівських оселях. А яка ситуація в домівках відомих чернігівців?

Сергій Гривко, народний депутат України

Тепло ще не дали. Обіцяли найближчими днями.

Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради

По ТЕЦ/КП «Теплокомуненерго»: гаряча вода з’явилася вперше з квітня, тепло обіцяють у вівторок.

По «Облтеплокомуненерго»: по мікрорайону Савчука/Красний міст замість гарячої води тече ледь тепла і дуже некомфортна; по теплу – кому як поталанило, в якому будинку є, в якому немає, в якому під’їзді є, в якому немає, в якій квартирі чи кімнаті є, в якійсь немає; значно гірший старт опалювального сезону, порівняно з минулими роками, котельня та кол-центр викликів/скарг на теплопостачання не приймають.

Максим Блакитний, в.о. директора Чернігівського історичного музею ім. Тарновського

Тепла у батареях – мінімум. Теплу воду в крани не дали.

Максим Щербина, священник

Батареї – ледь теплі. Причому це стало можливо завдяки небайдужості активу будинку.

Микола Силенко, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України

У нас вдома автономне опалення, тож є можливість регулювати самостійно. У 2016 році, перебуваючи на навчанні в Норвегії, звернув увагу, як місцеві жителі економно ставляться до енергоносіїв. Хоча країна багата і клімат непростий, але там 17-18 градусів у приміщенні – норма. Відтоді маю звичку контролювати температуру, тримаючи її на рівні 18-19 градусів. Так краще для здоровʼя та гаманця. І вікна відчиняти не доводиться, хіба що зранку для провітрювання на 5-7 хв.

Владислав Савенок, журналіст

Живу в приватному будинку. Щойно температура в хаті дійшла до некомфортних +16, почали помалу опалювати й тримати +19. Але котел працює від електрики, тому подбали про запасний варіант – «буржуйку» й облаштували її безпечну роботу, на випадок тривалих відключень електрики. Уже провели вдалі випробування. І, звісно, зробили запас дров на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевірка щоденників і контроль навчання: як виховують юних спортсменів у Чернігові

Олександр Гашпар, громадський активіст

У мене вдома тепло, бо маю індивідуальне опалення. Тому не прив’язаний до теплогенеруючих підприємств.

Михайло Жирохов, військовий експерт

Опалювальний сезон стартував, квартира вже «набрала тепло». Наразі температура нормальна, але з часом усе ж таки буде спекотно – близько котельня, тому зменшити температуру носія фізично дуже складно. Маємо надію, що сезон пройдемо нормально.

Спілкувалась Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button