Суспільство

Чернігівські військові випробовували польські парашути (Відео)

Чернігівські військові науковці з Державного науково-випробувального центру провели іспити польських парашутних систем «Dedal».

Вони призначені як для навчально-тренувальних, так і для бойових стрибків. Випробовували парашути десантники із великим бойовим досвідом.

«Основна маса експериментаторів – це учасники АТО. Вони брали участь у наземних операціях, виконували завдання з десантування вантажів на території, де наші війська були в оточенні», — начальник відділу, старший парашутист-випробувач Державного науково-випробувального центру ЗСУ Ігор Сила.

Польські парашутні системи є аналогом радянських, що є на озброєнні української армії. Результати випробувань були позитивними. Тому військові науковці рекомендуватимуть польські парашути як заміну наявним.

«Можна застосувати на примусове стягування, на розчековку, на ручне розкриття. Можна готувати парашутиста до нових систем стрибків на затримку розкриття та на стабілізацію», — начальник відділу, старший парашутист-випробувач Державного науково-випробувального центру ЗСУ Ігор Сила.

Надалі ж українські спеціалісти планують створити вітчизняні системи, які мають бути не гіршими за іноземні аналоги.

Ще статті по темі

Back to top button