Суспільство

Чернігівські журналісти розбиралися з особливостями написання грантових заявок

Особливості написання грантових заявок для міжнародних фондів і програм  та тонкощі складання бюджету відтепер знають чернігівські медійники.

Практична консультація із написання грантів для журналістів відбулася учора, 9 лютого, у хабі «МедіаБаза. Чернігів».

Регіональний представник ІМІ у Чернігівській області Павло Пущенко розклав по поличках структуру проектних заявок і наголосив, що «дайте гроші на поточну роботу редакції – не те, чого хочуть донори». Необхідно шукати нові ідеї, які б відповідали пріоритетам донорів та узгоджувались з редакційною політикою. 

Він також дав  поради, де саме шукати пропозиції грантів, проектів та навчань саме для представників медіа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реалізувати чергову бізнес-ідею підприємцю з  Чернігова допоміг проєкт «єРобота»

За словами присутніх журналістів та редакторів чернігівських видань, найбільшу проблему для них становить бюджет. Саме тому, на цьому блоці консультації і був зроблений найбільший акцент.

Як розказав Павло Пущенко, варто чітко прописувати всі бюджетні витрати і чітко їх обґрунтовувати. Зокрема, одним із найголовніших правил при написанні бюджету є те, що він має бути збалансованим і чітко відповідати тим заходам, які передбачені проєктною діяльністю. 

«Важливо не стояти на місці, а розвиватися. Тому нові знання — завжди корисні. Тим паче нині, коли Україна відчуває підтримку іноземних держав, як ніколи. Але гроші не дають просто так, а тому треба вміти писати гранти, що доволі непросто. Інформація, почута на тренінгу, виявилася потрібною, сподіваюсь практичне застосування буде»,- зазначила журналістка Челайн Ірина Осташко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button