Суспільство

Чернігівський автозавод стане третім в Україні виробником трамваїв

Корпорація «Еталон» має намір в 2019 році представити власний проект трамвайного вагона, який буде випускати на «Чернігівському автомобільному заводі». Про це під час прес-конференції розповів президент корпорації Володимир Бутко.

Etalon_A122_12

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський тролейбус поїде до Слов’янська

З огляду на катастрофічне становище з рухомим складом трамваїв і низькі темпи оновлення, «Еталон» прийняла рішення запропонувати містам власну розробку частково низькопідлогового трамвая на базі існуючих візків Tatra T3 і Т3М. З огляду на особливості їх конструкції, зробити повністю низькопідлоговим такий трамвай не вдасться, але це буде комфортний і зручний вагон.

Розробляти нову модель трамвая буде власний науково-дослідний інститут корпорації «Еталон», а виробництво буде налагоджено в Чернігові.

Таким чином, в Україні буде вже три виробника трамваїв. Нагадаємо, що свої моделі пропонують львівський «Електронтранс» і одеська «Татра-Юг». Крім того, одиничне виробництво модернізованих трамваїв діє на базі комунальних підприємств у Вінниці, Одесі, Запоріжжі та Києві.

Джерело: Autoconsulting

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button