Суспільство

Чернігівський борщ – унікальний рецепт

«Чернігівщина туристична» вже кілька місяців збирає унікальні рецепти чернігівського борщу.

На заклик поділитися рецептами відгукнулося чимало місцевих жителів. Всього нарахували щонайменш 15 різновидів чернігівського борщу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська гартаначка: відомий кухар поділився унікальним рецептом

«Більшість з них без назв – просто борщ, проте  були господині, які вважають свій рецепт автентичним київським, полтавським, та чернігівським. Під час ознайомлення із надісланими нам рецептами виникло досить стійке враження, що кожна із господинь мала свій найкращий на світі рецепт чудодійної страви. А всі разом в одному казані вони злились в єдину національну збірну українського борщу»,- йдеться у повідомленні.

Окрім того, чимало господинь поділилися рецептом пісного борщу. Один із них надіслала пані Тетяна з Ріпкінщини: «Його обов’язково готували на різдвяні та новорічні свята в її сім’ї і мама, і бабуся, і прабабуся. Крім овочів (буряка, цибулі, картоплі, моркви, квасолі, томатів) сюди додавали сушених білих грибів та рибку, місцеву, краще свіжозловлену. Проте, якщо із останнім інгредієнтом не склалося, — можна додати рибну консерву — теж смакує непогано. І, звичайно, ідеально, щоб цей борщ був приготовлений у печі та настоявся».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button