Суспільство

Цього року в Кіптях відкриють дитячий садок, що будують у рамках «Великого будівництва»

Вже вдруге голова ОДА відвідує об’єкт Великого будівництва — Кіптівську загальноосвітню школу I-II ступенів, де проводиться реконструкція під дошкільний навчальний заклад.

— Темпом та якістю робіт задоволений. Наразі будівельна готовність — понад 60%. Зовнішні роботи завершено, а внутрішні — активно ведуться, — зазначив очільник облдержадміністрації.

Садочок розрахований на дві групи, це більше двох десятків дітей. У приміщенні п’ять просторих кімнат. Є можливість обладнати велику ігрову кімнату, 2 спальні, їдальню, спортивну залу, приміщення для прання, кабінети та підсобні кімнати. Роботи виконуються згідно графіку та профінансовані у повному обсязі: 4,2 мільйона гривень – кошти ДФРР та 2,9 – місцевого бюджету.

Під час візиту не оминув В’ячеслав Чаус увагою і питання вакцинації освітян.

— На щастя, рівень 80% ми вже перетнули. Це дозволяє працювати майже 95% закладів освіти. Залишилися лише 30 шкіл, які працюють в особливому режимі. Проте впевнений, що незабаром і ці заклади освіти будуть працювати як належить, — наголосив голова ОДА під час спілкування з пресою.

В’ячеслав Чаус акцентував і на необхідності посилення темпів вакцинації серед населення похилого віку, адже кількість госпіталізованих зростає, більшість серед яких належить до даної вікової категорії.

Також, за словами очільника облдержадміністрації, з 21 жовтня невакциновані громадяни не зможуть користуватися міжрегіональним транспортом, а в разі потрапляння регіону до червоної зони їм буде обмежений доступ до закладів харчування, культури, ринків та магазинів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Ще статті по темі

Back to top button