Суспільство

Чернігівський гід нагрубіянив білоруським туристам

Один із чернігівських екскурсоводів у доволі специфічний манері дав знати групі білоруських туристів, що Чернігів буквально «репається» від туристичної навали. Мовляв, якщо гостям з Білорусі не подобаються екскурсії славним сіверським містом, то краще їм не приїжджати – ніхто не помітить втрати.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив чернігівець Володимир Бойко.

«Якщо вам не подобається – можете не приїжджати, у нас ексурсійних груп і так вистачає! Кому сподобається така заява професійного (!) гіда, що водив білорусів по Чернігову? Мабуть, знати минуле рідного міста та вміти про нього розповідати не досить для спілкування з гостями. Якщо Чернігів прагне перетворитися на сучасний туристичний центр (поки що він таким не є). Уявляю собі, що білоруси розкажуть вдома і як це вплине на формування іміджу міста у сусідів та друзів», — зазначає у пості Володимир Бойко.

Заява цього екскурсовода обурила чернігівців, адже подібні слова, як мінімум, ображають білорусів і подібна «туристична стратегія» може призвести до того, що ніхто в Чернігів не буде приїжджати.

Як стало відомо, мав необережність так висловитися екскурсовод на ім’я Іван. Прізвище ми спеціально не публікуємо, аби він переглянув своє відношення до роботи і цієї ситуації загалом.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Как я его понимаю! Сама из Беларуси. Брестская область. родные в большинстве из Гомеля. Не общаюсь с родней уже 3 года. Там ПОГОЛОВНАЯ ВАТА и они считают до сих пор , что тут сплошные фашисты -бандеровцы, а сюда ездят не столько на экскурсии. сколько за товарами и продуктами в первую очередь!

Back to top button