Суспільство

Чернігівський мандрівник пройшов пішки всю Україну (Фото)

Чернігівський мандрівник Олександр Волощук нещодавно повернувся зі своєї чергової подорожі. Він пройшов пішки Україну з півночі на південь за 35 днів. Усього він подолав 1050 кілометрів.

«Нещодавно повернувся з великої пішої мандрівки. Ходив пішки від крайньої північної точки України – село Грем’яч Чернігівської області і до крайнього півдня – село Вилково Одеської області. Середня швидкість – 30 км на день. Весь маршрут я витримав, встановивши при цьому особистий рекорд – 45 км на день пішки», – пояснює Волощук.

За словами мандрівника, ця подорож стала підготовкою до підкорення пустелі Гобі в Монголії. Всі закордонні подорожі скасовано через карантин і закриті кордони, тому довелося шукати альтернативу.

«Я всі свої мандрівки зазвичай планую, а оця подорож виникла, можна сказати, спонтанно. У моїх планах цієї мандрівки не було взагалі. На літо і початок осені цього року я планував Прибалтику та Скандинавію. Однак через карантин усе це довелося переглянути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із півночі на південь пішки: чернігівський мандрівник планує перетнути всю Україну (Відео)

Але просто сидіти вдома я теж не можу. Саме тому я видумав собі цю мандрівку.

Я її розглядаю як один з етапів підготовки до майбутньої мандрівки, яку планую на наступний рік. Хочу пройти пустелю Гобі. Але це ж лише за умови, що будуть відкриті кордони. Якщо ж ні, тоді я планую другий етап «підготовки» – від крайньої західної точки України до крайньої східної», – ділиться планами Олександр.

За час своєї подорожі Олександр Волощук пройшов Чернігівську, трошки Полтавську, Черкаську, Кіровоградську, Миколаївську та Одеську області. Та був один випадок, коли Олександру довелося скористатися автостопом: «У мене був один випадок вимушеного автостопу. Справа в тому, що через Кременчуцьке водосховище, якщо рухатися від Золотоноші на Черкаси, є гребля десь км 10. І останній км – це автомобільно-залізничний міст, прохід пішки через який заборонений. Я цього не знав,наблизився до моста, назустріч мені вийшла людина з рушницею і сказала, що пройти пішки не можна. Тому я був вимушений спіймати машину і цей кілометр під’їхати».

Мандрівник розпочав подорож 8 серпня і фінішував 16 вересня. «У мене вийшло 35 ходових днів і було 5 днів, коли я відпочивав. Один день у Прилуках, другий у Пирятині, два дні в Миколаївській області та один день в Одесі.

Ночував у наметі здебільшого. Також було кілька зупинок стаціонарних, де мене приймали люди.

Їв на сніданок і обід не дуже калорійну їжу, бо треба багато рухатися. А вечеря вже була ситна», – розповідає Олександр Волощук.

За весь час пішої мандрівки Олександр витратив приблизно 3 тисячі гривень. Назад додому добирався вже автостопом на 9 машинах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button