Суспільство (відео)

Із півночі на південь пішки: чернігівський мандрівник планує перетнути всю Україну (Відео)

Коронавірус не завада мандрівкам чернігівця Олександра Волощука, який уже не може без допінгу – «бути в дорозі». Про це він розповів під час своєї пресконференції в Чернігові. Спершу мав у планах подорож Європою.

«Всі плани мої накрилися. Як Сербія навесні, так влітку і Прибалтика та Скандинавія», — Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

Але через COVID-19 залишився підкоряти безкраї простори батьківщини.

«Дійсно буде суто піша мандрівка. Тобто хочу пройти пішки від крайньої північної точки України, біля Грем’яча, до крайнього півдня, це місто Вилково Одеська область. Фактично отак я і йтиму. За найменшим відхиленням», — Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Детектор»: зношені черевики і небезпечний путь – про унікальні мандри Волощука

Полтавська, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська та Одеська області. Усього близько тисячі кілометрів. У день із 20-кілограмовим наплічником проходитиме 30 кілометрів упродовж восьми годин. Проте будуть і особисті рекорди.

«В один із днів я хочу пройти не 30, а … я хочу встановити свій особистий рекорд. На сьогодні в мене 43 кілометри за день. Зараз я хочу новий рекорд встановити, ну, хоча б на один кілометр більше», — Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

Ночуватиме мандрівник здебільшого в наметі.

Загалом ця подорож має стати першим етапом. Адже наступного року хоче вирушити в таку саму пішу мандрівку через пустелю Гобі в Монголії. Або ж, якщо кордони будуть закриті, то пройде Україну вже із заходу до сходу.

Під час подорожі писатиме книжку зі своєї попередньої подорожі – про життя українців у Парагваї

«Під час мандрівки я теж її не полишатиму. Кожного дня, я думаю, матиму час хоча б один абзац до цієї книжки додати. Тому що книжка писатиметься довго», — Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

Що дивує, то це бюджет такої мандрівки.

«Бюджет – 3500, які я з собою беру. Ну, максимум чотири тисячі – це бюджет моєї мандрівки», — Олександр Волощук, мандрівник, письменник.

Загалом на ходьбу планує витратити 37 ходових днів, також будуть дні відпочинку, тож вся подорож щонайбільше має зайняти десь півтора місяця. До Дня міста, 21 вересня, Олександр Волощук хоче повернутися до Чернігова.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button