Суспільство

Чернігівський пологовий отримав 400 «індивідуальних пакунків для породілей»

Медичні працівники Чернігівського пологового будинку з початку повномасштабної війни росії проти України працювали цілодобово, виконуючи найголовнішу функцію – приймання пологів у жінок. Протягом лютого-березня пологи лікарі приймали в коридорі на першому поверсі, потім жінок із новонародженими спускали до сховища. Під час масованих обстрілів породіллі мусили народжувати у підвальному приміщенні, тут прийняли близько пів сотні малюків. У сховищі лікарі проводили й операції, зокрема, кесарів розтин.

Про це повідомляють в управлінні охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації.

Сьогодні пологовий будинок є медичним закладом вищої акредитаційної категорії. Він надає кваліфіковану акушерську та гінекологічну допомогу жінкам, вагітним, породіллям і новонародженим не тільки міста Чернігова, але й усіх районів області.

«Кількість пологів у закладі зменшилася, – зазначає генеральний директор Чернігівського пологового будинку Василь Гусак. – Якщо в мирні часи тут приймали до 220 пологів на місяць, то зараз у середньому 150-160».

Днями заклад отримав 400 одиниць «індивідуальних пакунків для породілей» від Фонду народонаселення ООН в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські амбулаторії отримали ультразвукові системи від благодійників

«Добрі справи не залишаються непоміченими – вони, як маяки, світять тим, хто чекає допомоги. Дякуємо благодійникам, що знаходять можливість підтримувати наш заклад! Адже посмішки матусь – це найцінніше для нас», – висловлює слова вдячності колектив Чернігівського пологового будинку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button