Суспільство

Чернігівський слідчий освідчився коханій на плацу Харківського університету внутрішніх справ (Фото)

Слідчий Чернігівського відділу поліції Олександр Стефанович миттєво прославився на всю Україну, коли зробив пропозицію руки та серця своїй коханій випускниці Харківського університету внутрішніх справ під час урочистостей з нагоди закінчення вишу.

Свіжоспеченому лейтенанту поліції Аліні Даньшиній на плацу університету ректор вишу вручив, як і іншим випускникам, диплом бакалавра. Згодом була посвята у правоохоронці та перший офіцерський вальс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Романтична присяга: у Десні юнак освідчився коханій на плацу

Традиційну випускну церемонію раптово перервав вчинок коханого Аліни — чернігівського слідчого Олександра Стефановича, який нещодавно отримав диплом цього ж вишу. Замість того, щоб почати вальсувати з дівчиною, молодий офіцер опустився на одне коліно та простягнув обручку. Перед сотнями глядачів і під прицілом ряду телекамер пролунало прохання хлопця: продовжити цей вальс разом з ним через все життя.

— Вона відповіла: так! — за мить оголосив у мікрофон схвильованим голосом ведучий свята.

Зворушливому моменту привселюдного освідчення передували три роки знайомства і дедалі міцнішої дружби, яка просто мусила перерости у кохання.

— Коли я готувався вступити на навчання до Харкова, подумки уявляв себе правоохоронцем, офіцером, майстерним слідчим. І як став курсантом, здобув і безцінний багаж знань, і нових друзів. Та навіть на думку мені не спадало тоді, що тут же, на рідному факультеті, зустріну свою долю, — ділиться спогадами Олександр Стефанович.

Спочатку він та вона — обидва майбутні слідчі поліції — регулярно бачилися під час підготовки до занять. Аліна інколи зверталася за порадою і допомогою до приязного старшого товариша. Сашко, як справжній друг, охоче допомагав, пояснював складні моменти. Інколи й сперечалися, долаючи шлях пошуку істини разом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юнак із Чернігівщини освідчився під час святкового параду у Києві

— Десь рік тому я зрозумів, що Аліна для мене більше, ніж подруга. Інші дівчата мені стали просто нецікаві, я не звертав на них уваги. Весь час думав тільки про одну. Прийшло кохання. Поступово впевнився, що хочу пройти все життя тільки поруч із нею. А тоді промайнула авантюрна думка: про цю мою мрію повинні дізнатися всі, а момент освідчення має стати яскравим і незабутнім, — розповів Олександр.

На той час молодий офіцер уже встиг здобути ступінь магістра права і розпочав службу на посаді слідчого Чернігівського відділу поліції. Та відстань у понад півтисячі кілометрів неспроможна завадити справжнім почуттям.

У день випускних урочистостей у рідному виші Олександр летів до Харкова, наче на крилах. Про особливий задум знав лише він. Для майбутньої нареченої все стало не меншим сюрпризом, ніж для її однокурсників, керівництва університету і численних глядачів.

Тепер же для молодої пари дата випуску лейтенанта поліції Аліни Даньшиної з університету — назавжди день подвійного свята. А перше їхнє родинне свято має відбутися наступного року. Саме на 2020-й молодята запланували своє весілля. Ще рік очікування їх не бентежить, бо з власного досвіду обидва переконані: справжні почуття з часом лише міцніють.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button