Суспільство

Чернігівський священик розповів про головне під час Великого посту

Сьогодні, 27 лютого, почався Великий піст, що триватиме протягом 48 днів.

Він завершиться 16 квітня одним із найголовніших християнських свят – Великоднем.

У ці дні вірянам належить утримуватися від поганих думок, робити більше хороших вчинків і молитися. Також дотримуватися посту в їжі, повністю відмовляючись від продуктів тваринного походження: м’яса, яєць і молокопродуктів.

Окрім того, взагалі не їдять у перший понеділок посту, тобто сьогодні.

«Мета посту – очистити свою душу. Але кожен християнин має пам’ятати, що духовний піст без тілесного не є повним. Так само як і піст тілесний без духовного», –зауважив настоятель Катерининської церкви отець Роман.

Щоправда, священик каже, що до посту треба підходити свідомо і розумно. Бо інакше він може перетворитися на незрозумілу дієту, від якої не буде жодної користі.

«До посту кожна людина має підходити особисто, зважаючи на свій стан, у якому перебуває. Бо є люди, які важко працюють, їм треба належно харчуватися, вагітні жінки, люди старшого віку чи з певними хворобами. Тим же, хто все-таки обмежує себе в харчуванні, варто пам’ятати, що не треба зациклюватися на їжі, підраховувати, скільки кілограмів вдалося скинути під час посту. Усе це несуттєво. Тим паче, що є церковні приписи, як поститися. Але вони більше для ченців», – пояснив священик.

За словами священика, піст потрібен для очищення своєї душі, і його вірянам треба пройти з радістю.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. це не священник. це розкольник так званої УПЦ КП

  2. Хороший і мудрий священик!

Back to top button