Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом тижня вилучено 48 од. заборонених знарядь лову

За тиждень, з 4 по 9 квітня, Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 36 порушень Правил рибальства. Так, складено 22 протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), з них два – з ознаками кримінального правопорушення та 11 — за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Крім цього, складено три акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 22 кг риби та 21 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено78 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 48 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 1 300 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 17 016 гр», — зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 2 квітня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Новгород-Сіверського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито два грубих порушення правил рибальства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівським рибоохоронним патрулем біля с. Мньов викрито правопорушника

На р. Десна, біля с. Лісконоги, місцевий житель за допомогою сітки виловив майже 2 кг риби: плоскирка – 5 екз., лящ – 2 екз., підуст – 1 екз. та 1 екз. йоржа носаря, який занесений до Червоної книги України. Збитки, завдані рибному господарству України, склали – 709 грн.

На озері поблизу с. Стахорщина також викрито місцевого мешканця, який за допомогою сітки виловив 8 кг риби: карась сріблястий – 35 екз., окунь – 2 екз. та 1 екз. лина. Завдано збитків у розмірі 748 грн.

П’ятого квітня на р. Віть, поблизу м. Новгород-Сіверський рибпатрулем було виявлено двох місцевих мешканців, які виловлювали рибу за допомогою сітки зяберної (одностінної). До тенет правопорушників потрапило майже 2 кг риби: окунь — 18 екз., плітка – 3 екз. та щука – 1 екз. Збитки склали 901 грн.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button