Суспільство

У Чернігові відбудують зруйнований ворогом «Епіцентр»

На території  Киселівської громади ТОВ «Епіцентр К» планує відкрити новий торговельний центр на місці повністю зруйнованого. Відповідні роботи вже розпочалися. Поки це – підготовчий етап: завали вже розібрані, на часі – містобудівна документація.  Орієнтовна дата відкриття – літо наступного року.

Проєкт майбутнього торговельного центру презентував сьогодні генеральний директор ТОВ «Епіцентр К» Петро Михайлишин під час зустрічі з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом та начальником Чернігівської РВА Андрієм Попиком.

Вартість інвестиційного проєкту перевищує мільярд гривень. Як і раніше, сама будівля буде одноповерховою, але більшої площі – близько 33 тисячі квадратних метрів (було – 24 тис. кв. м). Головне – з укриттям, яке матиме подвійне призначення і використовуватиметься як паркінг. Загалом тут одночасно зможуть перебувати понад дві тисячі людей, в тому числі й мешканці прилеглого житлового масиву. Розважальних зон в Епіцентрі не буде, проте розглядається можливість облаштування дитячих кімнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові переривають рух однією з вулиць

За словами Петра Михайлишина, рішення з відновлення Епіцентру – складне, зважаючи близькість кордону з ворогом. Але вкрай важливе в нинішніх умовах: для інших інвесторів це буде своєрідним лакмусом для фінансування бізнес-проєктів,  а для самих громадян – нагадуванням, що життя продовжується. Проєкт буде корисним і самій громаді: у разі його реалізації у місцеву скарбницю буде сплачено більш ніж 16 млн грн податків і зборів. Плюс – це майже пів тисячі додаткових робочих місць.

«Від обласної державної адміністрації – всебічне сприяння в реалізації цього проєкту. Адже йдеться про наповнення бюджетів, в тому числі громади, яка серед найбільш постраждалих внаслідок повномасштабного вторгнення. До того ж ваша компанія є учасником програми «єВідновлення». Тож наявність її на місцевому ринку сприятиме скорішому відновленню помешкань жителів області, які зараз стикаються з проблематикою закупівлі будівельних матеріалів», – зауважив Костянтин Мегем.

У підтримці з боку Чернігівської РВА запевнив Андрій Попик.

Тож у разі успішного проходження всіх документальних процедур та узгодження організаційних моментів, безпосередні роботи з будівництва (а спершу – це земляні) компанія розпочне у грудні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button