Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень вилучено 82 кг незаконно добутої риби

У період із 22 по 29 серпня 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 34 порушення правил рибальства. Так, було складено 14 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 11 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один – за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черговий улов: з Десни рибалка витягнув гігантський трофей

Крім того, складено вісім актів виявлення безхазяйного майна, згідно з якими з водойм вилучено 46 од. сіток і 42 кг риби.

Усього в порушників за тиждень вилучено 82 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 69 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, становили 17 058 грн.

Для прикладу, 23 серпня на озері біля с. Козероги Чернігівського району затримано двох правопорушників, які за допомогою сітки «бредень» встигли виловити 2 екз. щуки. Збитки налічували 680 грн.

24 серпня на озері біля с. Кремський Бугор Новгород-Сіверського району викрито мешканця с. Пушкарі. Правопорушник за допомогою сітки добув 2 кг риби: лин – 6 екз. та щука – 1 екз. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 1 054 грн.

На всіх правопорушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button