Суспільство

Реконструйований дощевідвід у Чорториївському яру витримав осінні дощі

Роботи в Чорториївському яру вийшли на фінішну пряму. Вже облаштовано близько 230-ти погонних метрів бетонного лотка, який спрямовуватиме дощову воду в бік Стрижня. Раніше навколишню місцевість через особливості розташування постійно підтоплювало, але нова конструкція гідно витримала нещодавні осінні зливи.

Наразі головним завданням, яке спеціалісти компанії мають виконати найближчим часом, є будівництво на глибині шести метрів приймальної камери біля каналізаційної насосної станції. Переключення на неї колекторів, за словами Ігоря Райхіля — це найскладніший етап усього проєкту. Адже зупиняти їх — не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні у центрі Чернігова буде обмежено рух транспорту

— Зараз вже частково зроблені земляні роботи, ми зрізали земляний насип біля насосної. По трасі будуть ще додатково облаштовуватися свердловини для водопониження — тому, що тут ускладнюються роботи тим, що високо рівні ґрунтових вод і трасування існуючих каналізаційних колекторів викликає певні труднощі з безпосереднім розміщенням каналізаційної камери і виконанням робіт, — додав інженер.

Цікаво, що конструкція зливового лотка допускає можливість його нарощення, якщо буде така потреба. Але, на думку Ігоря Райхіля, більш актуальною є його добудова до Стрижня і облаштування хоча б мінімальної системи очищення стоків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button