Суспільство

Чернігівським рибоохоронним патрулем знищено 1,7 км сіток

8 листопада рибоохоронним патрулем Чернігівщини у черговий раз здійснено утилізацію заборонених знарядь лову у кількості 87 од.

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

Механічним шляхом знищено 1 674 м сіток, в тому числі: 62 од. — сіток зяберних (одностінних), 12 од. — сіток поріжних, 12 од. — сіток «ятір» та 1 од. остей.

За використання заборонених знарядь лову (сіток без дозволу на промисел, електроструму, вогнепальної зброї тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів;

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ.

Докладніше про відповідальність за порушення Правил рибальства можна прочитати за посиланням.

Довідкова інформація:

З початку 2019 року Чернігівським рибоохоронним патрулем знищено 1 007 од. заборонених знарядь лову, в т.ч.: сіток зяберних (одностінних) – 633 од., сіток поріжних – 243 од., сіток «ятір» — 97 од., сіток «павук» — 5 од., сіток «бредень» — 2 од, сітка «рамка» — 1 од., остей – 22 од. та підвісок – 4 од.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button