Суспільство

«Чернігівською бандою» зацікавився омбудсмен

Під час моніторингу засобів масової інформації та соціальних мереж щодо порушень прав дітей встановлено, що останнім часом збільшилась кількість повідомлень про прояви фізичної агресії серед неповнолітніх дітей.

Зокрема, великого резонансу набули справи щодо побиття школярки підлітками у м. Чернігові та бійки між підлітками у м. Львові.

З метою вжиття заходів для покращення превентивної діяльності територіальних підрозділів Національної поліції щодо запобігання вчиненню правопорушень неповнолітніми, Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська невідкладно звернулась до Голови Національної поліції України.

Наразі Національною поліцією було повідомлено про посилення роз’яснювально-інформаційної роботи серед підлітків стосовно правової відповідальності за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень.

«За виявленими прорахунками під час здійснення досудового розслідування у м. Чернігові Головним слідчим управлінням Національної поліції України ініційовано проведення службового розслідування», – йдеться у листі Нацполіції, сканкопія якого додається. Питання продовжує перебувати на особистому контролі Уповноваженого з прав людини.

Ще статті по темі

Back to top button