Суспільство

Чернігівську лікарню планують відновити на кошти благодійної пожертви

Чернігівську центральну районну лікарню, яка зазнала серйозних ушкоджень ще на початку 2022 року внаслідок російського авіаудару та бомбардувань, відбудують завдяки благодійній пожертві в межах глобальної ініціативи UNITED24.

Про повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Вартість відновлення на першому етапі становить понад 23,6 млн грн. Уряд ухвалив постанову про розподіл коштів спеціального фонду державного бюджету на перший етап відновлення будівлі. Кошти з рахунку UNITED24 будуть розподілені Міністерству охорони здоров’я для надання субвенції з державного бюджету районному бюджету Чернігівського району. Це дасть змогу повністю відновити контур будівлі (перекриття, покрівлі, вікна та зовнішні двері) та згодом перейти до внутрішніх робіт.

Чернігівщина ще від початку повномасштабного вторгнення перебувала під постійними артобстрілами та авіабомбардуваннями, внаслідок чого багато об’єктів цивільної інфраструктури були пошкоджені або зруйновані, зокрема зазнали і значних руйнувань та пошкоджень будівлі Чернігівської ЦРЛ. Кілька корпусів уже відремонтовано, тепер нарешті відновлять і будівлю поліклініки, що суттєво постраждала від війни.

На Чернігівщині за понад 24 місяці повномасштабної війни росія зруйнувала вщент 8 обʼєктів медзакладів і ще 69 обʼєктів суттєво пошкодила. 42 об’єкти медзакладів області вже відновлені повністю та ще 19 відновлені частково.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button