Суспільство

Чернігівці переважно живуть у двокімнатних квартирах

Індикатором рівня життя населення є наявність житла. За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у власному житлі проживає більшість родин Чернігівщини (90 %), винаймають у фізичних осіб – 7 %, у державному житлі – 2% та у відомчому – 1%.

Про це ЧЕline повідомили в ГУ статистики у Чернігівській області.

Найбільша частина домогосподарств (41 %) має двокімнатне житло, майже третина – трикімнатне. Практично кожна шоста родина мешкає в чотирьох і більше кімнатах, а кожна дев’ята займає лише одну кімнату.

Забезпечені житловою площею понад необхідну санітарну норму (13,65м2 на одну особу) більше ніж дві третини сімей області. Водночас живуть у перенаселеному житлі 48% населення та 73% дітей у віці до 18 років.

Розподіл домогосподарств за ступенем комфортності житла показав, що централізованим газопостачанням користуються 80% домогосподарств області, балонним газом – 15%. Індивідуальною системою опалення обладнана майже половина помешкань, центральним опаленням – чверть. Водопровід і каналізацію у своїх оселях мають 78% сімей, гаряче водопостачання (централізоване або автономне) чи газову колонку – 64%.

За підсумками опитування, 58% домогосподарств засвідчили задоволення своїми житловими умовами. Водночас не дуже задоволене своїм житлом майже кожне четверте домогосподарство, незадоволені або дуже незадоволені – 14%.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button