Суспільство

Чернігівці під наглядом: у місті почали встановлювати відеокамери

У Чернігові почали встановлювати відеокамери спостереження, передбачені міською програмою «Безпечне місто».  Зображення з перших встановлених відеокамер було продемонстроване 5 грудня в міській раді учасникам розширеної наради міського голови з керівниками структурних підрозділів.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Цього року по місту з’явиться 30 відеокамер. Зараз встановлюються і підключаються по 4 кожного дня, — повідомив присутнім заступник міського голови Олександр Ломако.

Програма «Безпечне місто» прийнята і почала виконуватися цього року. Як і було нею передбачено, в першу чергу придбане спеціальне програмне забезпечення для розпізнавання та обробки отриманих зображень, а також обладнані серверна і моніторинговий центр. Зараз вони знаходяться і працюють на території одного з комунальних підприємств міста.

Тільки після цього розпочалося безпосереднє встановлення відеокамер. За своїми технічними характеристиками кожна з них дозволяє чітко розрізняти обличчя та автомобільні номери.

При встановленні кожна камера потребує проведення трьох окремих видів робіт: підключення електроживлення, підключення до мережі «інтернет» і, власне, підключення самої камери.

Наступного року встановлення відеокамер за цією програмою в місті продовжиться. Позаяк витрати на програмне забезпечення, серверну і моніторинговий центр – те, що вимагало найбільших коштів, — вже зроблені в цьому році, то всі фінансові ресурси в рамках цієї програми у 2017-му йтимуть саме на камери.

Чернігівський міський голова на нараді 5 грудня дав протокольне доручення встановити їх у наступному році на всій території Чернігова не менше 100.

Ще статті по темі

Back to top button