Суспільство

На Чернігівщині закрили асфальтний завод

Суд дійшов висновку, що подальша експлуатація асфальтобетонного заводу в с. Рівнопілля Чернігівського району створює загрозу навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей. Мешканці села Рівнопілля в Чернігівському районі можуть вдихнути повітря на повні груди.

Про це ЧЕline повідомили у Державній екологічній інспекції.

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції в Чернігівській області, заборонив експлуатацію асфальтобетонного заводу ДС-158. Своєю діяльністю підприємство створило несприятливі умови проживання для громадян. Місцеві жителі скаржились на задимлення території населеного пункту, організовували протестні заходи на автомобільній трасі.

Реагуючи на скарги, Державна екологічна інспекція у Чернігівській області провела позапланову перевірку філії «Чернігівська ДЕД» ДП «Чернігівський облавтодор» ВАТ «Автомобільні дороги», до складу якої входить завод і виявила, що застаріле газоочисне обладнання асфальтобетоного заводу не відповідає сучасним вимогам екологічної безпеки, не забезпечує високоефективне очищення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викинули на смітник: “чезарівців” обдурили з виплатами і вже не пускають на завод

Внаслідок недотриманням стандартів екологічної безпеки порушувалось право жителів с. Рівнопілля на безпечне для життя та здоров’я довкілля. Підприємством не виконано припис Інспекції про зупинку діяльності та приведення газопилоочисного устаткування у відповідність до чинних нормативів.

Ігнорування вимог органу державного нагляду (контролю) та протестів місцевої громади не залишилось для підприємства без наслідків. Суд надав правову оцінку обставинам справи і дійшов висновку, що подальша експлуатація асфальтобетонного заводу створює загрозу навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

Такий результат став можливим завдяки активній позиції громадян і професійним діям екологів.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Убрали очередное ГосПредприятие во благо царька и оных в стране, зачем деньги вкладывать в Государственные предприятия и ими осваивать бюджеты городов, областей… Лучше очередному царьку продать за рубь…

  2. Дышит теперь ещё глубже пан атрон, ну хоть услугами продажного суда, а не киллера как раньше воспользовался И то радует И вы равнопротивоположный ДЫШИТЕ пока дышится ну это пока

Back to top button