Суспільство

Чернігівці розповіли, хто із земляків їх надихає

Аби не поринути в рутину повсякденного життя, чернігівці іноді самі влаштовують собі свята або урізноманітнюють будні незвичними вчинками. Та трапляється й таке, що у звичний ритм втручаються люди, які дивують та захоплюють своїми діями.

ЧЕline вирішив поцікавитись у містян, хто останнім часом справив на них особливе враження, та розпитати про вчинки публічних чернігівців, які насправді змогли внести цікавинку у звичний життєвий ритм.

Так, викладач НУЧК імені Т.Г.Шевченка Марина Каранда розповіла, що свої яскраві враження вона отримала, потрапивши на прем’єру вистави «Вільні метелики». Тут вона відчула неабияке задоволення не тільки від акторської гри, а й від подій поза сценарієм.

60596402_2335669970090333_4247124366799667200_n«Це проект «Біла сцена», відносно нове дітище Андрія Бакірова, там переважно молодіжні й експериментальні вистави дають. Мене вразили актори Євген Бондар і Ратмір Одеков. Перший – грою, а другий – пропозицією руки та серця колезі після вистави. Це сталося якраз тоді, коли грав другий склад із Ратміром Одековим у головній ролі. За сюжетом до сліпого хлопця повертається дівчина, аби розпочати стосунки знову, але вже серйозно. Зал вирує аплодисментами, а Ратмір, не виходячи з образу, витягує обручку і просить вийти за нього ту саму актрису, яка щойно грала легковажну, але і підростаючу в нас на очах дівчину. Зал просто ошелешений розходився», – розповідає Марина Каранда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителька Ніжина створює унікальні предмети у стилі пейп-арт

Не менше враження від діячів мистецтва отримала нещодавно керівник відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи Олена Костриця.

60626921_328183207868602_1050441991491420160_n«Мене дивує режисер «Сіверських Клейнодів» Сергій Вовк, його глибинне бачення та спроможність розгледіти у простих речах справжні діаманти. Усі сіверяни повинні йому дякувати, оскільки він зберігає пам’ять про наших предків і культурну спадщину», – ділиться Олена Костриця.

А от на історика Сергія Бутка неабияке враження справила його колега-науковець, і не одним своїм вчинком, а всією життєвою філософією.

61051289_405154053411592_5673736662274801664_n«Це чернігівський історик Тамара Павлівна Демченко. Вона пішла на пенсію, проте інтенсифікувала наукову діяльність. Її завзятість у моєму розумінні оцінюється, як духовне волонтерство… Ще з радянських часів запам’яталася її думка, що народ сам несе повну відповідальність за свою долю, сам обирає тих керманичів, які є… Нема чого шукати винних ззовні…», – каже Сергій Бутко.

У світлі останніх подій Чернігівщина дізналася про місцеву дизайнерку, яка створює прикраси для перших леді. Саме така новина здивувала та викликала позитивні емоції в чернігівського психолога Олени Гірченко.

гирченко«Я побачила прикраси на дружині новообраного Президента та згодом дізналась, що їх створила дизайнера із Чернігова – Валерія Гузема. Це мене дуже вразило, адже виявилося, що вона створює коштовності ще й для багатьох знаних зірок», – зазначає Олена Гірченко.

Дизайнера-новатора із Козельця Юрія Вульвача приголомшила колекція його друга, який теж достатньо знаний у тій місцевості як конструктор макетів військової техніки.

60863679_450500302367264_6089719092594343936_n«Нещодавно Ігор Захарій відкрив персональну виставку. Я завжди захоплювався його витворами і вони досі не перестають мене дивувати. Як можна настільки детально відображати техніку та ще й у таких іграшкових масштабах. Він великий молодець, завжди намагається зробити цей світ кращим і красивішим. Я завжди намагаюсь йому в цьому допомагати. Можливо, скоро Ігоря та його роботи знімуть у якомусь документальному фільмі. Я вже порекомендував свого друга знайомим режисерам», – говорить Юрій Вульвач.

Не тільки здивуванням, а й справжнім натхненником стала для чернігівської майстрині Надії Войдюк-Василюк відома кондитер із Чернігова Ольга Кравченко. Саме завдяки роботам цієї жінки Надія наважилася розпочати нову справу, яку в подальшому розвиватиме.

2019-05-21_172655«Я кілька разів ходила на «Інста-бранч Че» та мала змогу поспілкуватися там з Ольгою Кравченко, яка пече чудові торти та робить домашній зефір. Одного разу я вирішила замовити цей смаколик і спробувати. Мені дуже сподобалось. Вражена роботами кондитера я вирішила й собі спробувати готувати зефір для продажу. У мене вийшло досить непогано і люди почали замовляти в мене ці солодощі. Тому сподіваюсь, що скоро це стане не просто захопленням, а й моєю новою професією», – розповіла Надія.

Ще статті по темі

Back to top button