Суспільство

Чернігівці здригаються від ревіння мотоциклів: волонтерка закликає поважати містян

Чернігівці, які пережили блокаду міста та на власні очі бачили жахіття війни, й досі здригаються від гучних звуків, а декого навіть охоплюють панічні атаки. У таких випадках фахівці радять спокій, мінімум негативних емоцій і позитивне підкріплення у вигляді турботи рідних і близьких людей.

Щоправда, часом навіть у відносно спокійній обстановці можна запанікувати. Усе через мотоциклістів-стрітрейсерів. Адже рев моторів їхніх залізних коней часом лякає не на жарт.

Такі історії нам розповідають самі чернігівці. І розповіді ці непоодинокі. У нинішній неспокійний час, мабуть, особливо обурює те, що подібні ситуації взагалі виникають. Адже всі скучили за спокоєм і тишею. І нині, як ніколи, треба поважати права інших людей, зокрема тих, хто став свідком жахіть війни.

Днями цю тему порушила відома чернігівська волонтерка Наталія Орлова. Вона навіть виклала у соцмережі відео, в якому розповідає про молодих байкерів, які літають містом у будь-який час доби без глушника, через що утворюється неймовірний шум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власників двоколісних більшає: в Чернігові рахують велосипедистів

«У багатьох людей уже ПТСР і звуки, до яких байдуже мотоциклістам, які їздять без глушників, дуже сильно впливають на нервову систему інших чернігівців. Бо були неодноразові випадки, коли тривога спрацьовувала вже після прильоту або приліт відбувався за лічені хвилини після спрацювання тривоги. Отже, звуки, які видають мотоцикли, дуже нагадують, як летить зброя, що вбиває українців», – зазначила Наталія Орлова.

Волонтерка закликає ставитися з повагою та розумінням до людей, які живуть у місті. На її думку, мотоциклісти просто не розуміють, що гучні звуки особливо  шкідливо позначаються на здоров’ї людей, які мають проблеми із серцем, і маленьких дітей.

Водночас вона вдячна досвідченим байкерам, які собі такого не дозволяють.

«Багато хто з них волонтерить і в лавах ЗСУ. І до їхньої поведінки питань не виникає. Вони ставляться до людей з повагою та розумінням, що нині такі звуки дуже шкідливі для навколишніх. І людей треба поберегти», – пояснила вона.

До речі, пост Наталії Орлової в соцмережі не залишив містян байдужими. Здебільшого вони залишали негативні коментарі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button