Суспільство

Чернігівців можуть зобов’язати платити податок за дріб’язкові покупки в інтернеті

Міністерство фінансів України та Державна фіскальна служба запропонували ввести ПДВ на міжнародні посилки. Податок доведеться платити за ввезені до України посилки вартістю понад 22 євро.

Із такою пропозицією автори нововведення виступили 25 жовтня в Києві. Її озвучили на засіданні закритої робочої групи з вивчення змін до Митного та Податкового кодексів України.

Учасники зустрічі розглянули проекти щодо внесення змін до Митного та Податкового кодексів України.

«Ухвалення розглянутих змін вплине на пересічних громадян України, – розповів один з учасників зустрічі. – Зокрема, українців хочуть зобов’язати платити податок за всі іноземні посилки, які дорожчі ніж 22 євро. Їх запропонували обкладати ПДВ, що автоматично призведе до підвищення вартості покупок в інтернет-магазинах за кордоном у середньому на 20-30%».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один податок на авто: людей ставлять на межу соціального вибуху

Що думають із цього приводу пересічні громадяни, редакція ЧЕline поцікавилася в чернігівців.

Ольга: «Я категорично проти цього. Але я думаю, українці знайдуть можливості, як уникнути цієї оплати.

Особисто я після народження дітей почала частіше купувати одяг і взуття саме в інтернеті. Адже там є можливість купити речі якісніші та недорогі. Постійно порівнюю інтернет-ціни з магазинами чи ринком, онлайн-покупки вдвічі, а то й втричі дешевші. Навіть якщо заплатити ще за доставку».

Олександра: «Нісенітниця повна, що тут скажеш. Але мені чомусь здається, що такого не робитимуть».

Михайло: «Загалом так воно десь і має бути. Але якщо опиратися на досвід усіх останніх новацій у нашій державі, висновок напрошується один – людям це знову вилізе боком».

Віталій: «Мене це трішки насторожує, але якісні речі все одно замовляю за кордоном, тому навіть із податком до посилки буде дешевше, ніж те саме в наших магазинах купувати».

За матеріалами «Україна нова»

Ще статті по темі

Back to top button