Суспільство

Чернігівців попереджають про тонкий лід на Стрижні

Виходити на лід річки Стрижень у Чернігові вже смертельно небезпечно. Від 25 лютого на дамбах відкрили засувки для скидання води. Тобто зараз лід на Стрижні висить над пустотою і в будь-який момент зруйнується під своєю вагою.

Про це повідомляє міська рада.

На сьогодні рівень води перед дамбою на Єськова вже понизили на пів метра, перед дамбою на Героїв Чорнобиля – на 15 см, на дамбі перед вулицею Береговою – також на 15 см і засувку тут будуть відкривати ширше. Такий режим скидання води відповідає рекомендаціям Деснянського басейнового управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики розказали, яким буде початок березня на Чернігівщині

Фахівці цього управління разом з КП АТП-2528 та іншими міськими профільними службами постійно моніторять ситуацію на річці та в прилеглій місцевості для вчасного реагування у випадку зміни обстановки.

Також комунальники щодня, без вихідних, розчищають від снігових пробок і будь-якого іншого захаращення водовідвідні лотки і канали у найбільш вразливих до підтоплення районах приватного сектору. Окрім того, в повну готовність приводяться зливоприймачі зливнівки по всьому місту.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button