Суспільство

Дитячі басейни в «Сімейній поліклініці» по вулиці Рокоссовського знову працюють

У «Сімейній поліклініці», що по вулиці Рокоссовського в Чернігові, відновлюють свою роботу басейни водолікувального блоку. З літа цього року тут виконували ремонтні роботи – міняли систему водовідведення та водопідготовки.

Тепер вода у басейнах стала якіснішою, адже вона проходить фільтрацію та повертається очищеною і знезараженою в басейн. Дезінфекція відбувається завдяки спеціальним реагентам, що не містять хлору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медреформа в дитячій поліклініці Чернігова: басейн тепер платний

За словами завідувача господарства КП «Сімейна поліклініка» Чернігівської міської ради Олександра Болаха, для очищення води в басейнах закладу було встановлено 9 фільтрів, замінено 73 крани та дві засувки діаметром 100 міліметрів.

Усі басейни в поліклініці, а їх у відділенні відновлювального лікування чотири, розраховані на дітей грудного віку і старших. Заняття тривають від 10 до 45 хвилин, залежно від призначення. Вода тепла і комфортна, від +27 до +30 градусів. Лікарі стверджують, що водні процедури сприяють загальному загартовуванню організму, зміцненню імунітету, розвитку опорно-рухового апарату та суглобів дітей, профілактиці плоскостопості. Батьки дітей, які займаються у басейні, це підтверджують.

Усі басейни поліклініки почали повноцінно працювати вже цього тижня.

Графік прийому дітей і час роботи колишні: з 8-ї ранку до 18-ї вечора. Для супроводу дітей батькам, з огляду на «червону» зону карантину, обов’язково треба мати covid-сертифікат про проходження курсу вакцинації. Перед відвідуванням треба здати і відповідні аналізи.

Заняття в басейні для дітей з інвалідністю та дітей, які мають загрозу отримати інвалідність, безкоштовні. Ті ж батьки, які за власним бажанням хочуть оздоровити свою дитину, мають можливість відвідувати басейн на платній основі.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button