Суспільство

Чернігівців запрошують долучитись до Години Землі

У суботу, 30 березня, о 20.30 год. люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, «Годину Землі», як символ стурбованості за майбутнє планети та єдності в бажанні захистити природу.

Долучитися до цієї акції запрошують і чернігівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стартувала акція “Первоцвіт”

Кампанія «Година Землі» проводиться з ініціативи найбільшої та найдосвідченішої незалежної природоохоронної організації у світі – Всесвітнього фонду природи (WWF).

Традиція відзначати Годину Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії – щоб привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній узяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

Минулого року до Години Землі приєдналися понад 7 000 міст у 188 країнах світу. В Україні до кампанії долучилися понад 75 міст і містечок.

Такий захід, окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, ставить акцент на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього природного середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

Back to top button